Over

Elsje Bruijnesteijn

 

Toen ik vier jaar geleden besloot om van mijn hobby – koken met lokaal eten uit het seizoen – mijn werk te maken viel ik met mijn neus in de (room)boter. Het eerste boek waar ik de teksten voor schreef Liever Lokaal werd het ‘Gouden Kookboek’ van 2015.

Al 20 jaar ben ik een fanatiek wildplukster;  altijd op zoek naar nieuwe bijzondere smaken. Ik kwam niet alleen vlierbloesem en bramen tegen maar ontdekte ook heilzame paddenstoelen, ‘hete’ waterpeper en licht zoet berkenwater.

Waarom doe ik dit? Omdat ik nieuwsgierig ben naar de Nederlandse terroir en de eetcultuur van onze overgrootmoeders.  Gezond, lekker en een goede aanvulling op het dagelijkse supermarktdieet.

Ga een keer mee met een  maandelijkse wildplukwandelingen bij kasteel Groeneveld in Baarn. Dan  laat ik je  home made duizendknoopcider, douglastonic en frambozenlimonade proeven!

Dit jaar schrijf ik een boek over de meest bijzondere wilde delicatessen uit Nederland. Op Facebook, Instagram en dit blog plaats ik bijna dagelijks mijn bevindingen, foto’s en (smaak)belevingen.

Nieuwsgierig geworden? Stuur een email naar info@elsjebruijnesteijn.com of bel me op 06 – 17196525.

3 reacties op “Over
  1. Marion de Koning schreef:

    De wildplukwandeling bij Kasteel Groeneveld, die wildplukster en kookboekenschrijfster Elsje Bruijnesteijn iedere derde zondag organiseert, is even leerzaam als ontspannen. Elsje pretendeert niet alles te weten maar ondertussen wijst ze de deelnemers wel op alle mogelijke plantjes, van springbalsemien tot nagelkruid, van waterpeper tot look zonder look. Na twee uur struinen smaakten de vlierlimonade en de pesto nog lekkerder!

  2. Theresa Reyes schreef:

    I want to order your book De Wilde Kalender for a friend but can’t figure how?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*