Over

Elsje Bruijnesteijn

 

Toen ik een aantal jaren terug besloot om van mijn hobby – koken zonder verpakkingen – mijn werk te maken viel ik met mijn neus in de (room)boter. Het eerste boek waar ik aan meewerkte Liever Lokaal werd het ‘Gouden Kookboek’ van 2015. Mijn tweede boek De Wilde Kalender is een praktisch naslagwerkje over pure lokale ingrediënten uit de vier seizoenen zonder foodmiles en verwarmde kassen. Sinds een paar jaar organiseer ik wildplukwandelingen en culinaire workshops voor particulieren, scholen en bedrijven bij kasteel Groeneveld in Baarn en op andere mooie locaties in Nederland. Ook verkoop ik cadeau artikelen gemaakt van lekkere en gezonde lokale ingrediënten en verzorg ik (online) marketing voor bedrijven die zich bezig houden met de ambachtelijke productie van eten.

Waarom? Omdat ik het eten in de winkel waterig vind smaken. Omdat ik nieuwsgierig ben naar de Nederlandse terroir en de verrassend hoogstaande eetcultuur van onze overgrootmoeders. En omdat het eten uit de natuur een goede en gezonde aanvulling is op het dagelijkse supermarktdieet. Wat ik ontdekte aan nieuwe smaken is enorm. Ik kwam niet alleen vlierbloesem en bramen tegen maar ontdekte ook lekkere paddenstoelen, ‘hete’ waterpeper en licht zoet berkenwater.  Gezond, lekker en heel bijzonder.

Mijn grootste uitdaging is een mooi boek te maken over de lekkerste en meest bijzondere wilde delicatessen uit Nederland. De artikelen op dit blog zijn daar een ‘voorproefje’ van. Op Facebook, Twitter en Instagram plaats ik dagelijks mijn bevindingen, foto’s en (smaak)belevingen.

Nieuwsgierig geworden? Meedoen aan een wildplukwandeling of iemand een wilde delicatesse cadeau doen? Stuur een email of bel me op 06 – 17196525.

Share...Share on FacebookTweet about this on Twitter
2 reacties op “Over
 1. Klaas Stap schreef:

  Dag Elsje,
  Ik organiseer voor Slow Food Rijnzoet – Arnhem en omgeving – een wildplukwandeling met eten erna. Ben jij in de gelegenheid en hebt de wil om op 22 mei (zondag) met ons in Arnhem wilde planten te gaan plukken? Ik denk dat ik een groep van minstens 10 man bijeen kan brengen.

  Groeten van Klaas Stap
  P.S. Je naam heb ik uit Slow-Food-kringen gekregen

 2. Marion de Koning schreef:

  De wildplukwandeling bij Kasteel Groeneveld, die wildplukster en kookboekenschrijfster Elsje Bruijnesteijn iedere derde zondag organiseert, is even leerzaam als ontspannen. Elsje pretendeert niet alles te weten maar ondertussen wijst ze de deelnemers wel op alle mogelijke plantjes, van springbalsemien tot nagelkruid, van waterpeper tot look zonder look. Na twee uur struinen smaakten de vlierlimonade en de pesto nog lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*