Over

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst kant-en-klare poffertjes in de supermarkt zag liggen wist ik het zeker: er moest iets gebeuren. Dat was voor mij het moment om te besluiten om van mijn hobby mijn werk te maken.

Ik begon een zoektocht naar eetbare natuur, in de bossen en de polders rond mijn woonplaats in Gooi en Eemland. Daar vond ik vlierbloesem, bosbessen en tamme kastanjes. Eten met veel smaak en waar je met eenvoudige recepten een heerlijke maaltijd op tafel tovert.

Daarna liep het uit de hand….. ik kwam terecht op Texel en in Zuid-Limburg, op zoek naar strandkrabben en wilde kersen. Terroir uit Nederland! Daar wilde ik iets mee, dus schreef ik er een boek over: Liever Lokaal. Bekroond met de titel ‘Gouden Kookboek van 2015’.

Op mijn blog en facebook (ruim 3500 vrienden en bijna 500 volgers) plaats ik dagelijks mijn bevindingen, recensies en (smaak)belevingen. Als gastauteur schrijf ik columns voor vaktijdschriften en andere media. Ook geef ik lezingen en lessen ‘eetbare natuur’ en organiseer ik wildplukwandelingen bij Kasteel Groeneveld in Baarn of op andere mooie locaties in Nederland.

Nieuwsgierig geworden? Laten we linken, vrienden worden of geef me een belletje op 06 – 17196525. Uiteraard ben je ook altijd welkom om onze ideeën te bespreken onder het genot van een glaasje homemade vlierbloesemlimonade!

Share...Share on FacebookTweet about this on Twitter
2 reacties op “Over
 1. Klaas Stap schreef:

  Dag Elsje,
  Ik organiseer voor Slow Food Rijnzoet – Arnhem en omgeving – een wildplukwandeling met eten erna. Ben jij in de gelegenheid en hebt de wil om op 22 mei (zondag) met ons in Arnhem wilde planten te gaan plukken? Ik denk dat ik een groep van minstens 10 man bijeen kan brengen.

  Groeten van Klaas Stap
  P.S. Je naam heb ik uit Slow-Food-kringen gekregen

 2. Marion de Koning schreef:

  De wildplukwandeling bij Kasteel Groeneveld, die wildplukster en kookboekenschrijfster Elsje Bruijnesteijn iedere derde zondag organiseert, is even leerzaam als ontspannen. Elsje pretendeert niet alles te weten maar ondertussen wijst ze de deelnemers wel op alle mogelijke plantjes, van springbalsemien tot nagelkruid, van waterpeper tot look zonder look. Na twee uur struinen smaakten de vlierlimonade en de pesto nog lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*