Moestuinrondleidingen

Elke maand geef ik rondleidingen in de historische moestuin van kasteel Groeneveld in Baarn. We oogsten zomerappeltjes, moerbeien, preibloemen en nog veel meer moestuindelicatessen. Ieder jaargetijde heeft haar eigen specialiteiten. Ik vertel over de geschiedenis van de 18e eeuwse moestuin en hoe u de oogst op een eenvoudige manier kunt verwerken tot bijvoorbeeld bloemenboter, appelcider en chutneys. Ik laat ook proeven welk onkruid in de moestuin lekker is om te eten. Met een kleine proeverij in de moestuin.

Leuke, leerzame en lekkere activiteit voor vriendinnenclubs, berdijfsuitstapjes en gastlessen op scholen. Ook Engelstalig.

Locatie: kasteel Groeneveld in Baarn

Data en tijd: elke derde zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00

Maandthema’s en proeverij in 2017 (onder voorbehoud)

Proeverij: zie de maandthema’s Demonstratie inmaken en conserveren

21 januari
Kolen, wortels, knollen
18 februari
Noten. walnoten, hazelnoten
18 maart
Voorjaarsgroenten. Raapstelen, spinazie, rucola, daslook
15 april
Bloemen. Maarts viooltje, rozen.
20 mei
Voorjaarsfruit. Aardbeien, rabarber, vlierbloesem
17 juni
Zomerfruit. Aardbeien, aalbessen.
15 juli
Zomerfruit. Moerbeien, zwarte bessen.
19 augustus
Zomerfruit. Perziken, pruimen, mirabellen.
16 september
Groenteoogst. Courgette, pompoen.
21 oktober
Druiven, appels, peren, kweeperen.
18 november
Mispels
16 december
Uien, wortels, knollen.

Prijs:
25,00 euro p.p. :
17,50 euro twee of meer personen.
Cadeaubon: 15,00 euro. De bon is onbeperkt geldig en kan ook gebruikt worden voor een wildplukwandeling of demonstratie inmaken en conserveren.
Vier seizoenen kaart: 50,00 euro. De kaart is onbeperkt geldig en kan ook gebruikt worden voor een wildplukwandeling of demonstratie inmaken en conserveren. De activiteiten en data kunnen zelf gekozen worden verspreid over de vier seizoenen.
Kinderen t/m 16 jaar met een volwassene: gratis
Kinderenverjaardagspartijtje 15,00 euro p.p.

Aanmelden en betalen: stuur een email naar info@elsjebruijnesteijn.com. Uw deelname is definitief als u, uiterlijk een week van te voren, het geld overmaakt op giro NL36INGB0689922930 .t.n.v  Elsje Bruijnesteijn. Vermeld duidelijk de naam waarmee u correspondeert via de email en de datum van de rondleiding.

Mooi en slecht weer: neem bij mooi weer een kleedje of jas mee om op te zitten tijdens de pauze in de appelboomgaard. Alleen bij heel slecht weer annuleer ik de rondleiding. In dat geval informeer ik u per email en maken we een afspraak voor een andere datum. Trek bij slecht weer warme (regen)kleding aan.

Verzamelen: we verzamelen in de appelboomgaard in de moestuin kasteel Groenveld routebeschrijving. Let op: het kan druk zijn op de parkeerplaats van het kasteel. Soms moet u elders parkeren en een stukje lopen. Kom op tijd! U kunt mij altijd bellen op 06-17196525.

Share...Share on FacebookTweet about this on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*